2 - 5

Woubrugge 1

4e klasse A

4 mei 2019 14:30

Woubrugge heeft de uitwedstrijd tegen Meerburg met klinkende cijfers gewonnen. De groen-witte formatie wist in de slechts 71 minuten durende pot vijf keer het net te vinden. De gastheren uit Zoeterwoude zetten daar twee doelpunten tegenover: 2-5.

Meerburg-Woubrugge stond eigenlijk 16 maart jongsleden al op het programma. De wedstrijd duurde destijds maar negentien minuten, omdat voetballen praktisch onmogelijk was door de hevige wind.

Zaterdag was dus de herkansing. Eenmaal aangekomen in Zoeterwoude werd verrassend genoeg duidelijk dat de wedstrijd niet in zijn geheel opnieuw, maar vanaf de negentiende minuut zou worden hervat met een doeltrap voor Meerburg.

Maar, zo geschiedde en dus moest Woubrugge aan de bak. Trainers Koos Disseldorp en Barry Buntsma moesten wegens personele problemen flink puzzelen voor de basisopstelling. Ironisch genoeg stond er zaterdag weer de nodige wind. Woubrugge had het voordeel dat het de rest van de eerste helft met wind tegen mocht voetballen, en de gehele tweede 45 minuten met de wind in de rug.

Woubrugge had het in de korte eerste helft knap lastig. Meerburg zocht, gesteund door de wind, veelvuldig de aanval en kwam daarbij enkele keren zeer gevaarlijk voor het Woubrugse doel. Het was aan keeper Michael Kneulman te danken dat de gastheren niet op voorsprong kwamen.

Toch was het Woubrugge die enigszins tegen de verhouding op voorsprong kwam. Door goed doorzetten van middenvelder Vincent Verjaal kwam de bal bij Thomas Osthoff terecht. Die legde de bal goed terug en vond – na een overstapje van Emiel Buntsma – Kevin Veltman. Die schoot de bal beheerst in het dak van het doel.

Heel lang kon Woubrugge niet genieten van die 0-1. Meerburg kwam snel op gelijke hoogte na een goede actie over hun rechterkant. Beide ploegen gingen na een eerste helft van slechts 26 minuten aan de thee met een 1-1 stand.

Na rust ging Woubrugge snel op zoek naar een hernieuwde voorsprong. En die kwam er ook. Buntsma wist de bal te ontfutselen van de achterhoede van Meerburg en stelde direct gelegenheidsspits Chris Verhoef in staat om de 2-1 tegen de touwen te werken.

Een flinke opsteker voor Woubrugge, dat gesteund door de wind een stuk beter aan voetballen toe kwam en de tegenstander vroeg onder druk wist te zetten. Niet lang na de 2-1 bracht Woubrugge de marge op twee. Wederom was het Buntsma die in balbezit kwam. Na een korte combinatie met Verhoef wist hij de Meerburgse keeper te verschalken.

Dat leek de genadeklap te zijn voor de thuisploeg. Meerburg probeerde nog wel op zoek te gaan naar de aansluitingstreffer, maar gaf daarbij ook de nodige ruimte weg achterin. Woubrugge wist daar van te profiteren. Verhoef stuurde Osthoff in de diepte. Die hield het overzicht en bood Buntsma dé kans op zijn tweede treffer van de middag. De topscorer van Woubrugge faalde niet oog in oog met de Meerburgse doelman: 4-1.

De wedstrijd leek nu wel helemaal gespeeld, al kwam de thuisploeg nog wel terug in de wedstrijd door een knappe volley van afstand: 4-2. Meerburg zette nog even aan voor een slotoffensiefje, maar de defensie van Woubrugge hield de poorten goed gesloten.

Ondanks de aanvallende intenties van Meerburg was het Woubrugge dat weer wist te scoren en zo de wedstrijd (wederom) op slot gooide. Martijn van Luling bracht de bal vanaf de zijkant mooi knap voor en vond de schedel van Verhoef, die zo ook zijn tweede treffer van de middag tegen de touwen knikte.

Door de overwinning heeft Woubrugge de aansluiting met de top 5 gevonden. Volgende week staat de wedstrijd tegen periodewinnaar LSVV op het programma. Als de groen-witte formatie weet te winnen van de Leidse studenten, nemen ze plek 5 over.